P. Persson
Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: Böhm (A. Svensson), Yngwe (C. Olsson), Granäng (Harris), Sanne, Sjösvärd

Som avslutning på RUF-dagen spelade herrlaget sin höstpremiär. Det var ganska varmt när matchen sparkades igång på Romevis konstgräs.

RUF inledde matchen sömnigt. Man kom fel i både press- och passningsspel vilket gjorde att bortalaget kändes klart hetare i matchinledningen. Kärra KIF kunde flera gånger hitta bollar bakom RUF:s backlinje vilket vållade en del bekymmer. Kapten Johan Kaage fick stå för ett par viktiga brytningar som förhindrade klara målchanser.

I matchens 12:e minut kunde dock RUF vaska fram en hörna. Daniel "LB" Bengtsson slog en mycket fin boll som via målvaktens fingertoppar hamnade på Daniel Larssons skalle och in i mål. 1-0, ett mål som nog inte ens den mest inbitne RUF:aren kunde klassa som rättvist.

Glädjen blev dock kortvarig. Fyra minuter senare skickade Kärra in ett inlägg från höger som nickades mot mål. Filip Mattiasson stod för vad de flesta trodde var en kvalificerad räddning, men den assisterande domaren höjde sin flagga för att bollen varit över mållinjen. 1-1.

Resterande del av halvleken bjöd knappast på något skönspel. Inbytte Max Yngwe hade ett hyfsat läge för RUF där gästernas målvakt kom ut fint och gjorde en bra räddning. Bortalaget hade en del längre sekvenser med bollinnehav och ett par hörnor, men man skapade egentligen inga riktiga farligheter. 1-1 i paus efter en mindre bra första halvlek.

Efter bara ungefär 10 minuter i den andra halvleken kom en situation som skulle sätta ordentlig prägel på matchbilden. "LB" tacklades ned på offensiv planhalva och tilldömdes en frispark, men efter ett par mindre väl valda ord fick han också syna det röda kortet. RUF fick alltså spela dryga halvtimmen med en man kort.

Stora delar av den andra halvleken bjöd sedan på ett stort bollinnehav för Kärra KIF. Man lyckades dock inte driva upp något större tempo i spelet, och saknade förmåga att bryta mönstret på den offensiva planhalvan. RUF kunde ganska disciplinerat försvara sin ledning, och det blev sällan farligare än ett par skott utifrån och några hörnor.

Offensivt hade Romelanda några omställningslägen, där inte minst Isak Karlsson oroade med sin snabbhet. Men inte heller RUF kunde få till det där sista, utan klockan tickade iväg.

En ganska händelsefattig halvlek, där bortalaget hade det mesta av bollinnehavet men där man knappast var närmare än RUF att ta ledningen, slutade mållös och slutresultatet skrevs till 1-1.

Sammanfattningsvis ingen höjdarinsats från Romelandas sida i en match som var allt annat än publikfriande. Sett till hur matchbilden blev och det faktum att man spelade med tio man under större delen av den andra halvleken får man nog ändå vara nöjd med en poäng denna match. Då tabelltvåan Pushers BK/Masthuggets BK dessutom förlorade i veckan utökade man faktiskt sin serieledning med en poäng. Det kommer dock att krävas en liten höjning spelmässigt för att RUF ska kunna avgöra toppstriden definitivt.